Оптимизация | СЕО оптимизиране | SEO - Search Engine Optimization |

В тази статия ще разгледаме забулената в тайни и мистерия най-нова наука наречена „СЕО оптимизиране”. СЕО е транскрипция от английската абвиатура „SEO” - Search Engine Optimization. Буквалния превод гласи „ Оптимизация за търсещи машини”. Какво означава това? Тук ще се помъчим да дадем малко светлина върху това понятие.
Всеки, ползващ интернет е търсил информация в него. Начините основно са 2:
1. Първият е ако си видял, чул или знаеш името на точно определен
уеб сайт - директно го написваш в Task bar на съответния browser.  В практиката този подход за търсене на информация е много малък и се използва по-рядко.
2. Вторият начин е чрез използването на „Търсачки” ( сайтове специализиране в търсене на информация от други сайтове). Това са известните на всички Google, Yahoo, MSN, ICQ както и българските Dir, Gbg, Abv, Search и много други по неизвестни.
Ние ще обърнем сериозно внимание именно на лидера сред търсачките - Google.
СЕО оптимизация е такава наука, която чрез набор от различни похвати помага за по-високото класиране на даден уеб сайт при търсене по ключова дума. Ето един пример:
Търсим информация за икони, ръчно рисувани от автор - иконограф. За целта използваме ключови думи за търсене, които в най-висока степен покриват нашите изисквания. В конкретния случай думите са: авторски икони. Зареждаме www.google.bg (google.com) и написваме в текстовото поле търсените думи. В резултат се появяват подредени по 10 в низходящ ред сайтове съдържащи в себе си търсените думи. Целта на СЕО оптимизацията е възможно най-високото позициониране на съответният сайт. В случая първа позиция се държи от сайта www.ikonata.eu, който е наш проект. За него можем смело да твърдим, че СЕО-то по тези думи е успешно.
Трябва да отбележим, че СЕО оптимизацията е логическа, но изцяло зависима от алгоритмите използвани от различните търсачки. Всяка търсачка има собствен алгоритъм, като в течение на времето той се променя. Основният проблем е че въпросният алгоритъм е абсолютно таен и ние можем само да предполагаме, какво има в него. Затова СЕО-то не е еднократен процес, а трябва ежедневно да се обновява, ето защо е нужна месечна поддръжка на сайта. Една от тайните на успеха е заложен още при самото изграждане на вашият сайт - това е спазването на правилата на
Интернет Маркетинг, на изискванията за „дървовидна структура”, както и на Интернет закона „Съдържанието е краля”. Това, съчетано с добър уеб дизайн, умело администриране, удачно промотиране и избор на качествена уеб компания би Ви гарантирало цялостен успех при топ - позиционирането на Вашият уеб сайт.

 
 
Уеб Услуги от Unproof:
SEO Оптимизация на Сайт
Изработка на Сайт
Направа на Онлайн Магазин
Адаптиране на Текст
Полезни съвети от Unproof:
Стъпки при изработката
Web сайт
"Съдържанието е краля"
Дървовидна структура
Изработка на уеб сайт
Цени за изработка
Избор на Уеб компания
Избор на домейн
Уеб хостинг
Уеб Дизайн
Контролен панел
Администриране на уеб сайт
Тестване на уеб сайт
Поддръжка на уеб сайт
Интернет маркетинг
Ключови думи
Рекламни канали
Промотиране на уеб сайт
СЕО оптимизация
GOOGLE
Twitter
Партньори


Реклама:

 
 
Направа на Онлайн Магазин | SEO blog - Оптимизация за Google Национални новини | Новини Сервиз на компютри
Велико Търново
Православни Икони
SEO Blog Follow Unproof on TwitterFollow Unproof on Facebook