Контролен панел | Cpanel - control panel |

Много малко хора се замислят че всеки уеб сайт се състои от 2 части -видима (публична) и скрита (админска). Тук ще стане въпрос именно за втората, наречена админска. Тя е скрита от погледа на потребителите и съдържа в себе си самото ядро на сайта, наречено контролен панел. Той само по себе си е един цял сайт, с малката разлика че е предназначен само за администриране (управление) на видимият уеб сайт. Добре „написаният” от програмиста Контролен панел | Cpanel  - control panel | е едно удоволствие за навигиране в сайта. От него може да се променя цялата информация на сайта - от корекции по правилото „Съдържанието е краля” (корекции на съдържанието), добавяне или изтриване на елементи от цялата дървовидна структура, променяне на ключови думи използвани за СЕО Оптимизация и промотиране на сайта. От контролния панел се качват всички текстове, снимки и други графични или флаш елементи. Правилното боравене с опциите, които се предлагат (добавяне, редактиране, записване, изтриване) е  много важно. Никой не харесва ако вместо снимка се появи празно квадратче или текста който чете е с някакъв неестествен цвят или шрифт. Всички тези компоненти трябва да бъдат добре съобразени.
Контролният панел също подлежи на тестване и поддръжка, защото сам по себе си той също е уеб базиран продукт.
Както споменах в темата администриране - основна фигура, боравеща с контролния панел е администратора. Той трябва да следи редица показатели, като обем на сайта (за да предложи евентуално увеличение на хостинг плана), получените от Вашата уеб компания указания за подновяване на изтичащ домейн, размер и зает обем на пощенските кутии, статистика за посещаемост на сайта и много други.
Трябва да отбележим, че всяка корекция направена във Вашият контролен панел в реално време променя съответната информация във видимата част на уеб сайта, така че боравенето с него е много деликатна и отговорна дейност.

 
 
Уеб Услуги от Unproof:
SEO Оптимизация на Сайт
Изработка на Сайт
Направа на Онлайн Магазин
Адаптиране на Текст
Полезни съвети от Unproof:
Стъпки при изработката
Web сайт
"Съдържанието е краля"
Дървовидна структура
Изработка на уеб сайт
Цени за изработка
Избор на Уеб компания
Избор на домейн
Уеб хостинг
Уеб Дизайн
Контролен панел
Администриране на уеб сайт
Тестване на уеб сайт
Поддръжка на уеб сайт
Интернет маркетинг
Ключови думи
Рекламни канали
Промотиране на уеб сайт
СЕО оптимизация
GOOGLE
Twitter
Партньори


Реклама:

 
 
Направа на Онлайн Магазин | SEO blog - Оптимизация за Google Национални новини | Новини Сервиз на компютри
Велико Търново
Православни Икони
SEO Blog Follow Unproof on TwitterFollow Unproof on Facebook